Eigen leefruimte te Beveren-Leie

Over dit project

Dit project is ontstaan uit 2 oude schuren die ooit tussen de bestaande woning en tuin stonden.

Het idee was om de bestaande woning vooraan in verbinding te brengen met de tuin en een loftgevoel te creëren alsook een polyvalente ruimte.

Er werd gekozen voor verschillende zitmogelijkheden om de ruimte te kunnen beleven volgens de keuze van de bewoner en gast. De volledige ruimte werd gestript op 2 zijmuren na.

De bestaande dakvormgeving werd terug hersteld, met een open dak tot in de nok dankzij een metalen constructie. In de ruimte werd een extra houten volume geplaatst, die functie heeft als berging maar tevens boven een extra zithoek of als een extra slaapzone voor logeés kan dienen.

De technische ruimte die in verbinding staat met het bestaande huis werd in een Mona Visa spandoek geplaatst, dit naar akoestiek maar ook naar vormgeving (print naar keuze) extra mogelijkheden geeft.

Voor de vloerbekleding werd geopteerd voor rubber in antraciet grijs die perfect aansluit bij het bestaande terras, waardoor je het gevoel hebt dat alle vlakken in elkaar overlopen.

Kleursetting en stijl :

De stijl is industrieel look met warme twist en voorliefde voor authentiek materialen. De kleuren antraciet grijs, wit met padoekrood en cognac zorgen voor de warme twist.

Een van de eyecatchers in de ruimte is the “bubbel bol” van Eera Aarnio. Een waar plezier om even tot rust te komen en toch door zijn transparantie een optimaal ruimtegevoel geeft.

 

Ik ben nog steeds iedere dag blij om in de ruimte te mogen wonen.
Hilde De Rore