ERA Kantoor te ZELZATE

Interieurdokter-interieuradvies-ERA-Zelzate

Over dit project

De klant vroeg om het huidige kantoor een update te geven naar look en feel. Hierbij was het belangrijk om de huisstijl van ERA uitgesprokener naar voor te brengen.
Er moest ruimte komen voor :

  • Werkzone voor 2 mensen
  • Meetingroom voor klanten
  • Kitchenette en extra berging.

Interieurdokter-interieuradvies-ERA-Zelzate
Interieurdokter-interieuradvies-ERA-Zelzate
Interieurdokter-interieuradvies-ERA-Zelzate
Interieurdokter-interieuradvies-ERA-Zelzate
Interieurdokter-interieuradvies-ERA-Zelzate

Meer over dit project

De plafond bleef behouden maar had een nieuw lichtplan nodig. De originele verlichting werd volledig geoptimaliseerd op basis van de bezetting in het kantoor.

Hiervoor werd ook een 3D ontwerp gemaakt.
Het uitdagende aan deze ruimte was, dat dit een asymmetrische ruimte is: breder aan de voorgevel, smaller aan de andere kant van de ruimte.
De ruimte indeling werd omgedraaid: de bureelzone werd volledig naar de voorkant van het gebouw verplaatst en de meetingzone achteraan.
Op het uiteinde van de burelen staat nu de balie van het kantoor. Zo wordt een directe inkijk op de bureau's verhinderd en kunnen de werknemers discreet aan de huidige dossiers werken. Het logo van ERA werd op de balie voorzien.
De achterste ruimte, waar kitchnette, WC en stockage is, werd dichtgemaakt en voorzien van een schuifdeur. Er werd een scheidingswand geplaatst om meer opbergruimte te creëeren.

Om het gebouw een ruimer en langer gevoel te geven, werd in de vloerbekleding een lijnenspel te steken. Dit werd gedaan aan de hand van geweven vinyl met blauwe strepen.
De muren werden bewust wit gehouden en niet in een kleur geschilderd, met uitzondering van de accentmuur in de nis vooraan. Hiervoor werd rood gebruikt, een van de basiskleuren van het logo van ERA.
Dit maakt dat de rest van muren benut konden worden met frames van het bedrijf, TV-schermen alsook om IR panelen te voorzien die zorgen voor de verwarming van het kantoor.

De ledverlichting werd geplaatst in het tegelplafond zodat de ruimte mooi open blijft.