Leefruimte te Zedelgem

Over dit project

De vraag van de klant was om de leefruimte op te frissen en een samenhangend geheel van te maken. De stijlkeuze is strak landelijk.

Ook in dit project was het de bedoeling om bestaande elementen te behouden in de ruimte, namelijk de vloer, de keuken en de ramen achteraan.

Er werd gevraag om de TV in de wand te voorzien in combinatie met een inbouwhaard. De keuken was nogal aanwezig in de ruimte en er werd gevraagd om hiervan een aparte zone te creëren. Om dit te realiseren werd een half transparante schuifwand geplaatst zodat er geen lichtverlies optreed in de keuken. Het belangrijkste voordeel is dat deze zone nu volledig kan afgescheiden worden van de leefruimte.

Meer over dit project

Er werd een zitbank geplaatst in het verlengde van de keuken, met strakke tafel en 3 vintage stoeltjes. Een grote lounge zetel met extra eyecatcher, The Eaems ,werd geplaatst ter hoogte van de nieuwe inbouwhaard, met TV. De houten tussenschotten van de bestaande ramen werden weggehaald, waardoor het zicht op de tuin nog groter en opener werd. De combinatie met grote linnen overgordijnen maakt de wintermaanden extra gezellig door het warme gevoel. De nieuwe eetkamer werd naar de zone achteraan geplaatst, met hier een extra hangmeubel, die het geheel luchtig houdt. Kleuren zijn hier een combinatie van greges met dan warme toets door de materiaalkeuzes in het meubilair van hout en bruin leder. De ruimte vloeit nu mooi in elkaar over, met een schitterend zicht op de tuin alsook goeie walkingflow over gans de ruimte.