Printburo te Waregem

Interieurdokter-Interieuradvies-Printburo-Waregem

Over dit project

De vraag van de zaakvoerder was om een nieuwe kantoorruimte in te richten op een nieuwe locatie.
Interieurdokter-Interieuradvies-Printburo-Waregem
Interieurdokter-Interieuradvies-Printburo-Waregem
Interieurdokter-Interieuradvies-Printburo-Waregem
Interieurdokter-Interieuradvies-Printburo-Waregem
Interieurdokter-Interieuradvies-Printburo-Waregem
Interieurdokter-Interieuradvies-Printburo-Waregem
Interieurdokter-Interieuradvies-Printburo-Waregem

Meer over dit project

Het in te richten pand was een naakte loods en moest ruimte bieden aan voorafbepaalde zones:

  • Groot machine park waar alle drukwerk mee wordt gemaakt.
  • Bureelzone voor alle medewerkers
  • sanitairblok en technische ruimte
  • Personeelsruimte
  • Onthaalzone voor klanten
  • Bergingszones voor alle materialen, enz.

Het pand leende er zich perfect toe om voor een industriële look te gaan.
Een open ruimte met veel natuurlijk licht, uitnodigend om in te werken en uit te stralen waar het bedrijf voor staat.
Gezien de ruimte een loods is, zijn deze vaak akoestisch heel erg slecht. In het ontwerp werd daarom rekening gehouden met de akoestiek

Van bij het ontwerp werd ook rekening gehouden met uitbreidingsmogelijkheden naar werk- en stapelzones alsook de huisstijl (oranje en grijs)

Er werd geopteerd om de burelen aan 1 kant van de ruimte te voorzien, zodat het overzichtelijk en optimaal werken is voor iedereen.
Het hart van dit bedrijf, het machinepark, werd centraal in de ruimte geplaatst. Om dit machinepark op eender welk moment te kunnen herschikken, werden kabelladers voorzien op diverse betonspanten.
Om extra opslagruimte te creëren werd boven de bureauzone een niveau geplaatst. Ook deze keuze is bevorderlijk voor de akoestiek.

Achteraan de loods werd een blok voorzien voor zowel de personeelsruimte, het sanitair blok als de technische ruimte

Voor de keuze van de materialen werd er ook zoveel mogelijk rekening gehouden met de akoestiek:

  • Akoestische kubussen die boven het machinepark hangen in de huisstijl van het bedrijf
  • Akoestische vlakken boven de bureau zone alsook het houten plafond
  • De ruwe bakstenen zijn ook akoestisch en geven een mooie industriële look
  • De verlichting werd sober en functioneel gehouden, passend bij de industriële look.

    In uitbreidingsfase kan makkelijk een extra niveau gecreëerd worden aan de andere lange muur van de ruimte . De scheidingswand voor aparte ruimte vooraan, kan mee geintegreerd worden in nieuw niveau.