Project Description

Droessaert NV te Wijnegem

Over de realisatie

Eerste fase: de lounge beneden

Bestaande ruimte beneden een functionele ruimte bieden die zo polyvalent mogelijk kan gebruikt worden.

Dit voor :

  • Onthaal van klanten (bakkers, broodjeszaken, chocolatiers en ijssalons) die kunnen genieten en proeven van de nieuwe producten.
  • Onthaal van leveranciers die hun producten kunnen voorstellen -> Personeelsmeetings 6 wekelijks
  • Korte meetings tussen personeelsleden
  • Middaglunchen
  • Opleidingen en voordrachten.

Huisstijl laten terugkeren in het interieur.

Kleur van het logo Droessaert is rood met wit. Het warme rood werd hier verwerkt in het meubilair, alsook in gekleurde glaswanden in de aparte keuken en aan de bar. Bijkomende kleuren van bruin, zwart , oker werden gebruikt om het authentieke en huiselijke sfeer weer te geven. Houtmaterialen werden verwerkt in het barmeubel, alsook historiek Wall wandplanken die gans de historiek vertellen van het bedrijf. De roodkoperen verlichting en herhaling in het behang geven een mooie gloed aan de ruimte.

Alles in de ruimte werd voorzien van een Dominica systeem, zodat voor de start van een opleiding alles in de juiste stemming kan voorzien worden. Gordijnen schuiven elektrisch dicht, lichten dimmen en tv’s kunnen meteen de juiste PowerPoint afspelen.

De ruimte werd in diverse zones ingedeeld, zodat er voor zowel een groot publiek , als korte meeting met 4 tal mensen , toch een juiste setting kan beleefd en benut worden.

Tweede fase: De burelen van de directie boven, vergaderruimte voor leveranciers, vergaderruimte voor de vertegenwoordigers.

Kantoren van de directie werden voorzien van nieuwe inrichting van meubilair, passend bij elk van hun functionaliteiten.

 Voor Kristof Droessaert:

Een groot bureau in de ellips-vorm, die elektrisch in hoogte instelbaar is. Zodat daar ook rechtstaand kort kan vergaderd worden. Dit op de kopse kant van het bureau. Kleur van bureau in warm bruin hout. Tevens ook de huisstijl hier herhaald door een mooie eyecather te plaatsen in rood leder . En toffe zetel zodat daar ook kort kan overlegd worden.

Voor Albert en Darie Droessaert:

Bureau werd in dezelfde ellips-vorm genomen, maar hier in trendy wit. Tevens zijn deze ook elektrisch in hoogte instelbaar. Accent in de kasten met warm bruin hout gecombineerd.

Voor leveranciers/vergaderruimte vooraan:

Hier is veel lichtinval in de ruimte en dient dus het meubilair goed bestand te zijn tegen zon inval. Hier werd geopteerd voor een ronde tafel met een afgezaagd recht stuk. Voorkeur van deze vorm was op vraag van de klant. Om extra accent te leggen op de afgesneden zone, werd hier een andere look van stoel geplaatst. Materiaalkeuze van de tafel is in rubberwood,die natuurlijk gepatineerd werd. En de stoeltjes werden in grijs en wit genomen die duidelijk passen bij de rest van kleuren van de ruimte. Het hout geeft een warme toets met een knipoog naar de lounge ruimte beneden.

Voor meetingruimte van de vertegenwoordigers:

Vierkante tafel van de leveranciers/vergaderruimte werd hier gerecupereerd. Door toevoeging van lockers en presentatiekasten voor de folders, is de ruimte optimaal benut maar zorgt dit tevens voor mogelijkheid te streven naar een clean desk voor en na de meetings.

Andere realisaties

Strynckx Electro2019-05-23T07:52:58+00:00
Ontwerp leefruimte2019-05-23T07:52:03+00:00
Aankleding overloop2019-05-22T13:21:33+00:00
Droessaert NV te Wijnegem2019-05-21T14:28:27+00:00
Eigen leefruimte te Beveren-Leie2019-05-21T14:42:51+00:00

Vragen?

Vragen over deze realisatie of algemeen? Neem gerust contact op!

Contacteer mij