Interieurinrichting

Je weet geen raad met een lege ruimte of je wil een bestaand interieur restylen: De woonruimte of werkplek als verlengstuk van jezelf

Wil je van een lege ruimte een woon- of werkomgeving maken en ervaar je dat als een onoverkomelijke opdracht? Of zijn in je interieur al heel wat relevante elementen aanwezig, maar ontbreekt consequentie of structuur om je persoonlijke stijl tot zijn recht te laten komen?

We vertrekken van een zee aan kleuren, materialen, verlichting, meubilair en accessoires om vervolgens doelgericht te selecteren. We houden die elementen over die best bij jouw persoonlijkheid en ambitie passen.

Wat verwacht je van je interieur?

Ongeacht de functie van de ruimte die moet ingericht worden, starten we met een plaatsbezoek en een uitgebreid gesprek waarin je plannen duidelijk worden. Op die manier leren we je persoonlijkheid kennen en kunnen we achterhalen wat je belangrijk en mooi vindt.

3D-visualisatie met kleur- en materiaalstudie

Enkele weken nadat we de ruimte opgemeten hebben en ideeën hebben laten rijpen, stellen we een adviesrapport voor. Een moodboard, een kleuren- en materiaalstudie en enkele 3D-visualisaties maken daar deel van uit.

Tijd te kort?

Een interieur dat bij je past, ook al heb je geen tijd om ermee bezig te zijn.

Je wilt dat je woning of kantoor je persoonlijkheid en je levensstijl ondersteunt. Je droomt ervan je bezoekers te ontvangen in een interieur dat vertrouwen uitstraalt. En dat zonder een weg te moeten banen door het enorme aanbod materialen, kleuren, meubelen en accessoires.

Je drukke agenda laat niet toe over elke interieuraankoop te twijfelen en te vergelijken. Onze aanpak laat toe dat je je 100% op je corebusiness kan blijven concentreren. We geven een seintje als de verf droog is.

Materiaalstudie

Bij het ontwerp en inrichten van een interieur, is de materiaalkeuze heel belangrijk. Dit is de basis van een interieur dat klopt en aangekleed aanvoelt.

Doorheen onze actieve jaren als interieurdokters, merken we een constante vraag naar de juiste materialen die in een interieur kunnen worden gebruikt. De traditionele, voor de hand liggende materialen zijn alom bekend. De nieuwste innovaties zien bij het grote publiek vaak het daglicht niet.

Naast kleur en textuur hebben materialen vaak ook extra functies, zoals een akoestische demping. Op veel locaties waar we heen gaan, wordt er voornamelijk gewerkt met harde materialen zoals glas, beton en steen. Daar waar deze vaak een koele en industriële indruk nalaten, proberen we steeds om deze te combineren met zachte materialen zoals natuurlijk hout.

Onze inspiratie halen we uit nationale en internationale vakbeurzen, talloze leveranciers en inspiratoren. Van vloerbekleding, raambekleding en stoffen tot houttypes voor maatwerk, meubilair en verlichting.

Niets is zo tijdrovend als de zoektocht naar de juiste materiaalitems. We hebben ons daarom toegelegd op een uitgebreide database en netwerk waar we steeds op kunnen terugvallen. Zo zijn we in staat om bij elke materiaalstudie de juiste materialen te kiezen voor de ruimte die hierom vraagt.

In zo’n materiaalstudie voorzien we steeds de nodige stalen, toelichtingen, technische fiches alsook het adres waar deze kunnen worden aangekocht. Dit in combinatie met een moodboard geeft de klant een duidelijk en vooral realistisch beeld over de ruimte die we willen aanpakken.

Materiaalstudie De interieurdokter
De interieurdokter - angelique duprez

Budget

Je wil niet op kosten gejaagd worden?

Wij adviseren al jaren particulieren en ondernemers bij het realiseren van hun interieurdroom. Ze appreciëren onze merkonafhankelijkheid en onze vastberadenheid om binnen het vooropgestelde budget beslissingen te nemen. Zo verliezen ze zelf geen kostbare tijd.

  • Onze enige leidraad is jouw stijl en het budget dat je wil besteden.
  • We geven bestaande interieurelementen of meubelstukken graag een nieuwe bestemming.

Maak kennis met
‘Advies on the spot’

Vrijblijvend interieuradvies zonder verdere verplichtingen.

Je droomt vast wel van een huis dat aanvoelt als een echte thuis, een interieur die jouw persoonlijkheid uitstraalt.

Heb je vragen over de mogelijkheden van jouw interieur, maar schrikt een volledig traject jou af? Wil je geïnspireerd worden met persoonlijk advies van een interieurarchitect zonder verdere verplichtingen? Dan is ons nieuw concept ‘advies on the spot’ iets voor jou!

Met materiaalstalen, meter en tape komen we bij jou langs. We beantwoorden jouw vragen en tonen on the spot wat de mogelijkheden zijn van de ruimtes die jij wilt aanpakken. Dit waardevolle advies ontvang je na ons bezoek in jouw mailbox.
Betaal enkel voor het advies en ga zelf aan de slag!

Eens samen zitten?

De koffie staat al klaar

Maak nu een afspraak