Interieurinrichting

Je weet geen raad met een lege ruimte of je wil een bestaand interieur restylen: De woonruimte of werkplek als verlengstuk van jezelf

Wil je van een lege ruimte een woon- of werkomgeving maken en ervaar je dat als een onoverkomelijke opdracht? Of zijn in je interieur al heel wat relevante elementen aanwezig, maar ontbreekt consequentie of structuur om je persoonlijke stijl tot zijn recht te laten komen?

We vertrekken van een zee aan kleuren, materialen, verlichting, meubilair en accessoires om vervolgens doelgericht te selecteren. We houden die elementen over die best bij jouw persoonlijkheid en ambitie passen.

Wat verwacht je van je interieur?

Ongeacht de functie van de ruimte die moet ingericht worden, starten we met een plaatsbezoek en een uitgebreid gesprek waarin je plannen duidelijk worden. Op die manier leer ik je persoonlijkheid kennen en kan ik achterhalen wat je belangrijk en mooi vindt.

3D-visualisatie met kleur- en materiaalstudie

Enkele weken nadat ik de ruimte heb opgemeten en ideeën hebben laten rijpen, stel ik je mijn  adviesrapport voor. Een moodboard, een kleuren- en materiaalstudie en enkele 3D-visualisaties maken daar deel van uit.

Tijd te kort?

Een interieur dat bij je past, ook al heb je geen tijd om ermee bezig te zijn.

Je wil dat je woning of kantoor je persoonlijkheid en je levensstijl ondersteunt. Je droomt ervan je bezoekers te ontvangen in een interieur dat vertrouwen uitstraalt. En dat zonder je zelf een weg te moeten banen door het enorme aanbod materialen, kleuren, meubelen en accessoires.

Je drukke agenda laat niet toe over elke interieuraankoop te twijfelen en vergelijken. Mijn aanpak laat toe dat je je 100% op je corebusiness kan blijven concentreren. Ik geef een seintje als de verf droog is.

Materiaalstudie

Bij het ontwerp en inrichten van een interieur, is de materiaalkeuze heel belangrijk. Dit is de basis van een interieur dat klopt en aangekleed aanvoelt.

Doorheen mij actieve jaren als interieurdokter, merk ik een constante vraag naar de juiste materialen die in een interieur kunnen worden gebruikt. De traditionele, voor de hand liggende materialen zijn alom bekend. De nieuwste innovaties zien bij het grote publiek vaak het daglicht niet.

Naast kleur en textuur hebben materialen vaak ook extra functies, zoals een akoestische demping. Op veel locaties waar ik kom, wordt er voornamelijk gewerkt met harde materialen zoals glas, beton en steen. Daar waar deze vaak een koele en industriële indruk nalaten, probeer ik steeds om deze te combineren met zachte materialen zoals natuurlijk hout.

Mijn inspiratie haal ik uit nationale en internationale vakbeurzen, talloze leveranciers en inspiratoren. Van vloerbekleding, raambekleding en stoffen tot houttypes voor maatwerk, meubilair en verlichting.

Niets is zo tijdrovend als de zoektocht naar de juiste materiaalitems. Ik heb me daarom toegelegd op een uitgebreide database en netwerk waar ik steeds op kan terugvallen. Zo ben ik in staat om bij elke materiaalstudie de juiste materialen te kiezen voor de ruimte die hierom vraagt.

In zo’n materiaalstudie voorzie ik steeds de nodige stalen, toelichting ervan, technische fiches alsook het adres waar deze kunnen worden aangekocht. Dit in combinatie met een moodboard geeft de klant een duidelijk en vooral realistisch beeld over de ruimte die ik wil aanpakken.

Budget

Je wil niet op kosten gejaagd worden?

Ik adviseer al jaren particulieren en ondernemers bij het realiseren van hun interieurdroom. Ze appreciëren mijn merkonafhankelijkheid en mijn vastberadenheid om binnen het vooropgestelde budget beslissingen te nemen. Zo verliezen ze zelf geen kostbare tijd.

  • Mijn enige leidraad is jouw stijl en het budget dat je wil besteden.
  • Ik geef bestaande interieurelementen of meubelstukken graag een nieuwe bestemming.

Eens samen zitten?

De koffie staat al klaar

Maak nu een afspraak