Project Description

Bedrijf Craeynest & Co

Een nieuw kantoor voor Craeynest & Co

Craeynest & Co wilde aan de slag met een oude industriële loods voor zijn nieuwe kantoorgebouw. De loods werd hiervoor volledig gestript en heringericht. De linkerzijde van het gebouw zou gebruikt worden voor materiaal, stockage en atelier, terwijl ze de rechterzijde wilden inrichten als kantoorruimte met onthaal. Onze uitdaging? Zorgen voor een functionele ruimte die perfect aansluit bij de uitstraling van het bedrijf.

Ruimte voor het hele team én voor groei

Gezien de hoogte van het gebouw werd er al snel gekozen om met verschillende niveaus te werken. Op het gelijkvloers moest een onthaalzone voor klanten & leveranciers komen. Daarnaast was hier nood aan toiletten, een vergaderzaal, een refter met een kitchenette en een kleedkamer met douche. Op de eerste verdieping kwamen de bureaus voor de zaakvoerders en een extra kantoor ‘op de groei’. Tot slot richtten we het derde niveau in als archief.

Een industriële look met urban flair

Voor de look van het project kozen we ervoor om heel wat authentieke elementen te behouden zoals de muren in baksteen, de draagstructuur etc. Deze stoere en robuuste stijl zien we ook terug in de vloerbekleding. Dit wordt aangevuld met zachtere elementen zoals planten en het hout van de tafels voor een meer urban gevoel.

Een belangrijk element voor dit project was de lichtinval. Het dak werd voorzien van sandwichpanelen met lichtstraten voor meer daglicht en ook in het gebouw zelf werden de verschillende ruimtes afgescheiden door raamconstructies. Zo krijg je als bezoeker een gevoel van transparantie, net zoals bij een samenwerking met het bedrijf!

Realisaties

Vragen?

Vragen over deze realisatie of algemeen? Neem gerust contact op!

Contacteer ons