Project Description

Benoit Knokke – Koffiecorner

Een nieuwe Koffiecorner voor Benoit Knokke

Na een volledige redesign van Benoit Security Knokke en Waregem klopte deze klant opnieuw bij ons aan. Ze merkten dat de refter te klein was en dat ze een ruimte misten voor meetings. De koffiecorner bestond nu uit een kleine afgesloten ruimte achter een open landschapsbureau en je kon hier maximaal met twee personen zitten. Ook moest je hier steeds door om naar de douches of toiletten te gaan. Onze opdracht? Zorgen voor een aantrekkelijke en praktische koffiecorner waar het team gezellig samen kan zijn.

Een perfecte harmonie met het bestaande ontwerp

Belangrijk voor Benoit was dat we de nieuwe elementen implementeerden zonder afbreuk te doen aan de reeds getransformeerde ruimte en dat deden we. Wel besloten we om de muur van de kleine refter open te breken en een stuk van de kantoor- en flexruimte in te nemen. Op die manier werd de lucnhzone een stuk groter. De verloren ruimte wisten we terug te winnen door een extra stuk kantoorruimte te creëren waar vroeger de dossiers gestockeerd werden.

De refter zelf richtten we in met een praktische kitchenette en twee zitbanken met losse tafels en stoeltjes. Ideaal voor een lunch-, koffie- of overlegmoment met acht personen. Ook zorgden we voor een makkelijke en loopflow naar het sanitair.

Een praktisch design in de huisstijl van Benoit

Voor het kleurgebruik en de materiaalkeuze lieten we ons inspireren door de huisstijl van Benoit en de look van de rest van de ruimte. De vloer werd een echte eyecatcher. We gingen voor een LTV tegel met een terrazzo motief met blauwe en oranje accenten, de huisstijlkleuren van Benoit. Deze tinten zien we ook terug bij de muren, bankjes, stoelen, kussens en zelfs de ijskast. Voor de keuken zelf kozen we voor een rustig en tijdloos wit exemplaar met houtaccenten dat perfect aansluit bij de andere meubels in het gebouw.

Realisaties

Vragen?

Vragen over deze realisatie of algemeen? Neem gerust contact op!

Contacteer ons