Project Description

Benoit Security Waregem en Knokke

Over de realisatie

Benoit Security is een beveiligingsbedrijf met diverse vestigingen. Onlangs onderging het bedrijf een rebranding waardoor het interieur niet meer aansloot bij hun gewenste uitstraling.

Onze uitdaging: zorgen voor een nieuwe interieurlook die in lijn ligt van de gloednieuwe branding en zo veel mogelijk gebruik maakt van bestaande materialen en meubilair.

Eén branding, 2 filialen, een plan op maat

Wij gingen aan de slag met hun vestiging in Knokke en in Waregem. Beide kantoren hebben nood aan een gelijklopende look & feel, maar hebben een volledig andere indeling. Daarom maakten we voor elk van het een apart plan op maat waarbij we rekening hielden met de indeling van de ruimte en het bestaande meubilair. Voor beide gebouwen bleken akoestiek en privacy echter belangrijke punten om rekening mee te houden aangezien de medewerkers veel telefoongesprekken voeren.

In Knokke ligt alles op één open ruimte. Hier was nood aan een onthaal, wachtruimte, meeting room, flexdesk voor medewerkers van de andere site en een desk voor de technische dienst en het salesteam. Het gebouw in Waregem bestond uit een gelijkvloers en eerste verdieping. Naast de noden uit Knokke moest hier een opleidingszone voorzien worden en een kantoor voor de CEO.

Een functionele ruimte

Zowel in Knokke als in Waregem gingen we actief aan de slag met het bestaande meubilair. Alles werd herbruikt en aangepast aan de nieuwe huisstijlkleuren (oranje en donkerblauw). De akoestiek pakten we aan met akoestische baffels boven verschillende zones en een blauwwit tapijt dat er mooi aansluit bij de kleuren van het bedrijf. Ook de oranje roomdividers tussen de verschillende werkeilanden hebben een positieve invloed op de akoestiek en zorgen voor de nodige privacy. Voor een extra persoonlijke toets voegden we lamellen in bamboe toe aan de straatzijde

Ook de buitenkant van de gebouwen werd aangepakt. Om de visibiliteit en herkenbaarheid te vergroten, voegden we het logo van Benoit in reliëfletters toe op de gevel.

Realisaties

Vragen?

Vragen over deze realisatie of algemeen? Neem gerust contact op!

Contacteer ons