Project Description

Cycling Vlaanderen te Gent

Over de realisatie

De vraag van de klant was om de bestaande kantoorruimtes volledig te herbekijken.
Dit meer passend bij hun noden, zoals diverse zones voor vergaderingen, overlegmomenten met zowel internen als externen, een open werkplek met aandacht voor flexwerkers en personeelsgroei en een toffe coffeecorner met kitchenette. De bestaande vergaderzalen en de inkom met balie hadden nood aan een update.
Alles moest aansluiten bij de nieuwe huisstijlkleuren en de waarden van de organisatie: de sportieve wielerwereld.

Na een grondig intakegesprek en een inventarisatie van wat behouden kon worden, werd een ontwerp opgemaakt.
In dit ontwerp werd alles heringedeeld, op 2 vergaderruimtes na. We creëerden een extra vergaderruimte die werd gebouwd in de vorm van een tribune. Ideaal voor een dynamisch team om daar brainstormsessies, meetings en vergaderingen te houden.

De onthaalbalie kreeg een andere locatie, dichter bij de inkom aangevuld met een meetingzone door middel van een akoestische pod.

De bar/coffeecorner werd dicht bij de onthaalbalie gezet, met een semi transparante afscheiding in houten latjes. Dit werkt meteen uitnodigend voor alle bezoekers.
Op vlak van ergonomie en akoestiek werd gekozen voor zit-sta-meubilair in de open werkplek. De printerzone werd gecentraliseerd achter de kitchenette.

Om de stijl en de beleving waarvoor Cycling Vlaanderen staat, weer te geven, werden er leuke accenten verwerkt met verschillende onderdelen van de fiets. Zo hebben we fietswielen gebruikt als verlichting in de inkomhal, fietssturen als decoratieve planthouders enz.
Ik maakte gebruik van de voorraad tandwielen om in de tribuneruimte een kunstwerk te maken.

Andere realisaties

Kantoor van De Interieurdokter2020-02-19T09:37:00+00:00
Cycling Vlaanderen te Gent2020-02-19T09:37:22+00:00
Nieuwe kantoren voor Consultes te Zwevegem2020-02-19T09:37:35+00:00
The Job Store in Kortrijk2020-02-20T09:16:58+00:00
Kinesistenpraktijk te Kruisem2020-02-19T09:38:00+00:00

Vragen?

Vragen over deze realisatie of algemeen? Neem gerust contact op!

Contacteer mij