Project Description

Het Sociaal restaurant Arbed

Arbed, een lichte en aangename lunchroom

Arbed is een heerlijk lunchplekje in Gentbrugge. In een oud industrieel gebouw kan je van maandag tot vrijdag in een hippe setting genieten van lunch. Aan dit prachtige plaatje ging er echter heel wat denkwerk vooraf door het creatief team van Ateljee . Wij werden erbij betrokken voor de praktische uitvoering (materiaalkeuzes, esthetische oplossingen rond akoestiek en verlichting)

Een flexibele ruimte voor horeca en meetings

Het was voor hen erg belangrijk dat de ruimte moduleerbaar was. Het pand zou immers ook regelmatig gebruikt worden als meetingruimte.

Daarom werd er gekozen voor kleine vierkante tafeltjes van 75cm x 75cm. Niet alleen zijn ze makkelijk te verzetten tijdens een meeting, ook kan je ze zonder problemen samen zetten om tafels voor 6 of 8 personen te creëren. Deze tafels werden volledig gemaakt door het team van Ateljee in hun eigen schrijnwerkersatelier.

Een andere vereiste was de mogelijkheid om te kunnen projecteren. We lieten daarom een grote centrale wand volledig wit en zorgden voor zonnewering. Zo kon de beamer er te allen tijde zijn werk doen.

Een industriële look met een speelse elegantie

Voor de inkleding was er een mooie samensmelting tussen een stoere industriële sfeer en heel veel licht. Waar de grote ramen, witte muren en het goeddoordachte lichtplan voor heel wat ademruimte zorgen, geven de kapstokken, tafels, wandrekken van stijgerbuizen een knipoog naar het industriële verleden van het pand.

Deze verfrissende mix werd aangevuld met leuke details zoals planten aan het plafond en de warmte uitstraling van de tafelbladen en schoolstoelen. De echte blikvanger is de grote toog met donkergroene tegels. Dit 5 meter brede pronkstuk ziet er niet alleen goed uit, maar is ook praktisch gemaakt met heel wat koelkast en bergruimte, ideaal voor het kloppend hart van al het lekkers dat Arbed te bieden heeft. Dit werd tevens ook volledig vervaardigd in eigen huis.

Realisaties

Vragen?

Vragen over deze realisatie of algemeen? Neem gerust contact op!

Contacteer ons