Project Description

Leefruimte te Destelbergen

Over de realisatie

Hoe pas je een home office, zithoek met TV, eetruimte, keuken met zicht op de tuin en voldoende bergruimte in een langwerpige ruimte zonder de loopflow in het gedrang te brengen? Dat was de uitdaging die ons werd voorgeschoteld voor dit project in Destelbergen.

Een multifunctionele ruimte vol huiselijke gezelligheid

Het gelijkvloers van de woning van onze klant vroeg om een volledige make-over. Het gezin had nood aan voldoende leef -, eet -, kook- en werkruimte en zocht een manier om dit allemaal op een functionele manier in te passen in het langwerpige gelijkvloers van hun woning zonder in te boeten aan gezelligheid.

Belangrijk hier was om ervoor te zorgen dat de vlotte loopflow bewaakt bleef en dat er een open gevoel werd gerealiseerd. De ruimte moest aanvoelen als één geheel zodat de gezinsleden zich verbonden voelden, ook als ze in een ander deel van de ruimte aan de slag zijn. Daarnaast is het voor onze klant belangrijk dat de ruimte makkelijk te onderhouden is, opgewassen is tegen een kroost van vier kinderen én een huisdier en zowel functioneel als huiselijk is. De klant koos hierbij voor een Scandinavische stijl met een warme twist.

Licht, ruimte, functionaliteit en eenheid

Om licht, ruimte en eenheid te creëren kozen we voor gebroken wit als hoofdkleur met hier en daar een accent, zoals lichte eik. De vloer werd bekleed met een keramische tegel in hout/eik look.

Een lange wandkast, vertrekkend aan het begin van de woning, tot aan de eetruimte achteraan versterkt het gevoel van eenheid én zorgt voor voldoende bergruimte. Hierin werd de home office geïntegreerd. Aan het raam naast het bureau past dan perfect een zitnis met lades.

Het zitgedeelte kreeg een plek centraal in de ruimte om in het achterste gedeelte een grote leefkeuken met eiland te voorzien. Een eethoek met toffe zitbank tegen de wand en stoeltjes in verschillende kleuren bewaakt de openheid in de ruimte en zorgt voor een speelse toets.

Het kleurgebruik in onder andere de one seat zorgt dan weer voor een knipoog naar het Scandinavië.

Realisaties

Vragen?

Vragen over deze realisatie of algemeen? Neem gerust contact op!

Contacteer ons