Project Description

Ontwerp leefruimte

Over de realisatie

De vraag van de klant was om de bestaande leefruimtes zoals de zit- en eethoek een update te geven. De leefruimte, aansluitend aan de open keuken, werden van de juiste interieur items voorzien.

Het gezin was voornamelijk opzoek naar meer sfeer, textuur en samenhang om van hun huis een gezellige thuis te maken. Dit mooie resultaat hebben we verkregen door te werken met een warme toets van houttexturen en enkele decoratieve eye-catchers.

De eethoek

De eetkamer was reeds uitgerust van een grote houten eettafel. Deze moest echter nog voorzien worden van nieuwe toffe stoelen die functioneel en onderhoudsvriendelijk waren én een goed zitcomfort boden. Naast de functionele verlichting die aanwezig was boven de ruime eettafel, zoals spots, wou het gezin graag ook nog bijkomende verlichting die de nodige sfeer en gezelligheid schenkt.

Om ervoor te zorgen dat belangrijke paperassen niet verloren zouden gaan en spullen van de kinderen mooi opgeborgen zijn, werd er een extra meubel aan de lange muur toegevoegd. Diezelfde lange muur werd ook voorzien van decoratiefoto’s waarbij er rekening werd gehouden dat de grote muur zijn oppervlakte niet verliest.

De zithoek

Het creëren van een mooie samenhang met de aanpalende zithoek en voorste ruimte was de uitdaging. Het hout dat aanwezig was in de keuken kwam ook terug in de zithoek. Daar werd een grote houten salontafel toegevoegd die verplaatsbaar én functioneel is.

De zithoek werd ook voorzien van een nieuwe zetel die voldeed aan de behoeften van het gezin: gezellig allemaal samen in de zetel kunnen zitten. Er werden ook enkele losse one-seats aangekocht die als accent van de zithoek dienden.

In deze moderne living is geen bekabeling te vinden. Alle kabels werden via een kabelgoot achter de muur verborgen. Zo ook de bekabeling bij de televisie. De televisie werd opgehangen en voorzien van een houten kastenwand waar foto’s van het gezin in geplaatst werden of waar spullen opgeborgen konden worden. Er werd bewust voor gekozen om niet de klassieke wandplanken te nemen maar eerder te spelen met verschillende afmetingen als extra touch van de zithoek.

De voorste zone

De voorste zone aan het raam had nog geen functie. Ook hier moest een bestemming aan worden gegeven zodat deze zone in verbinding staat met de rest van de ruimte. De zithoek werd opengetrokken waardoor de voorste zone nu het verlengde van de zithoek vormt.

De voorste zone kreeg de functie als ‘home office’ om snel nog even wat werk op de laptop te verrichten of waar de kinderen hun huiswerk kunnen maken. De ‘home office’ hoefde dus niet te aanwezig zijn.

De voorste zone kreeg ook nog een tweede functie: het werd een toffe leeshoek door het raam vooraan te voorzien van een zitzone, omwald door kasten en lades met boeken die zichtbaar aanwezig waren. Dit zorgde voor de verbinding met de andere ruimtes en creëerde een verruimend effect.

Nele en Hans over de samenwerking

Spontaan begin ik te glimlachen! De reden waarom is omdat wij ondertussen al een tijdje in ons vernieuwde plek vertoeven en dat dit eindelijk met een glimlach is. Wij zijn super tevreden dat wij U gecontacteerd hebben om ons die glimlach te bezorgen 😉

De beste reclame voor u zijn de superlatieven die wij van talloze vrienden en familie horen die bij ons over de vloer komen.

Dank alvast voor de fijne samenwerking!

Realisaties

Vragen?

Vragen over deze realisatie of algemeen? Neem gerust contact op!

Contacteer ons