Project Description

Loft in Ardooie

Over de realisatie

De klanten hadden een grote boerderij boordevol potentieel en een minstens even grote droom. Ze wilden de donkere boerderijzolder omtoveren tot een volwaardige woning. Het gelijkvloers zou dienstdoen als polyvalente ruimte. Onze uitdaging? De woonruimte inrichten en hierbij een evenwicht zoeken tussen de authentieke elementen en hedendaags comfort.

Van donkere zolder tot gezellige loft

Wanneer we het koppel ontmoetten, is de zolder volledig gestript en klaar om opgedeeld te worden in verschillende ruimtes. Voor de woning wensen ze een zithoek met haard, een gezellige en praktische keuken, 3 slaapkamers, een ruime functionele badkamer en een technische ruimte. Belangrijk hierbij is dat de authentieke elementen mooi versmelten met een frisse en lichte look en handige snufjes. Ook bergruimte en aandacht voor de akoestiek stonden hoog op het verlanglijstje van het koppel.

Hoe gezelligheid, functionaliteit en authenticiteit samenkomen

Om een licht en open gevoel te creëren, kozen we voor witte muren en meubels aangevuld met enkele karakterstukken die het koppel al in hun bezit had (een eettafel van Hay, een Chesterfield en een authentiek bureau). De plaatsing van grote dakramen zorgt dat het licht perfect zijn weg naar binnen vindt en dat je een prachtig uitzicht hebt op de landelijke omgeving. Ook het lichte parket draagt bij aan dit gevoel. De houten spanten blijven behouden en zien er door ze te luchtgommen erg natuurlijk en authentiek uit.

Ook met comfort en functionaliteit hielden we rekening. Om de ruimte optimaal te benutten, maken we slim gebruik van ingebouwde wandkasten aan de schuine wanden. In de leefruimte is overal vloerverwarming voorzien en zowel de keuken als badkamer zijn strak, handig en voorzien van de nieuwste snufjes.

Het resultaat? Een minimalistische en strakke woning in loftstijl, aangevuld met authentieke en karaktervolle materialen.

Sofie over de samenwerking

Exact een jaar geleden kwamen we in contact met Hilde. We vroegen haar om een boerderijzoldering om te toveren tot een volwaardige woning. Aan de hand van ons moodboard wist ze precies onze smaak om te zetten in ons interieur. Ze hield met alles rekening. Ze gaf ons na enkele weken 2 uitgewerkte 3-D inspiratievoorbeelden waarbij ze dicht bij onze wensen bleef. We verkregen ook een correcte budgettering en creatieve tips en adviezen. Haar gedetailleerde plannen vormden een goeie basis voor onze verdere aannemers. Tijdens een twijfelmoment ivm. materialenkeuze, hakte Hilde mee de knoop door. Zonder haar deskundigheid hadden wij onze woning nooit zo kunnen verwezenlijken. Bedankt voor het prachtige resultaat en de fijne samenwerking.

Realisaties

Vragen?

Vragen over deze realisatie of algemeen? Neem gerust contact op!

Contacteer ons