Project Description

Lounge ruimte in woning

Over de realisatie

Combineer een onbenutte ruimte met een doorgedreven passie voor gin en de nood aan een plek om te genieten met vrienden en familie en je krijgt deze prachtige lounge bar.

Voor dit project mochten we aan de slag gaan met een ongebruikte ruimte op de eerste verdieping in de woning van onze klant. Het gezin had nood aan een plek waar ze gezellig tot rust konden komen, genieten van elkaars gezelschap, een tv-moment of een fijne avond met vrienden. Al snel werd duidelijk dat hun passie voor gin ook een prominente plek in de ruimte verdiende. Ze hadden een schitterende verzameling met topflessen die een eervolle plek in het huis moesten krijgen. Het idee voor een sfeervolle ginbar was geboren!

Een 100% virtueel project

Een unieke uitdaging aan dit project, is dat dit het eerste 100% virtuele project is dat we opstartten. Door de lockdown was het niet toegelaten om onze klant fysiek te bezoeken en de ruimte te bekijken en op te meten. We moesten dit dus op een creatieve manier aanpakken.

Aan de hand van een video op de gsm, een plan per post en een grondige briefing voor het opmeten wist de klant ons het nodige materiaal te bezorgen om aan de slag te gaan.

Een stijlvolle bar met respect voor de huiselijke setting

Een bar in huis is heerlijk, maar brengt ook enkele uitdagingen met zich mee. Het huiselijke leven mag er niet door beïnvloed worden. De slaapkamers lagen naast de onbenutte ruimte dus het was erg belangrijk dat we rekening hielden met de akoestiek. Daarnaast moest er ook voldoende bergruimte gecreëerd worden voor de spullen die voorheen in de kamer opgeborgen waren. Tot slot vroegen ook de schuine wanden, schuine plafonds en de diverse maten van de verzamelde ginflessen om de nodige creativiteit.

Het resultaat is een prachtige bar in wengé hout met cognackleurige chesterfields. Er werd gewerkt met een streepje goud op de wanden en een akoestisch spanplafond met dezelfde ‘touch of gold’. Voor de meubels en kussens kozen we voor blauw en oranjetinten die volledig aansluiten bij de look & feel van de ruimte. De nis aan het raam werd voorzien van een zitbank met lades om voldoende bergruimte te voorzien.

De ginbar is praktisch ingericht én ideaal voor die ontspannende momenten waar onze klant naar verlangde.

Andere realisaties

Loft in Ardooie2021-07-05T12:56:29+00:00
Interieur-Ardooie
Benoit Security Waregem en Knokke2021-04-26T10:25:32+00:00
Benoit-Security-Interieur
Leefruimte te Destelbergen2021-04-26T10:03:19+00:00
Interieur-leefruimte-Destelbergen
Polyvalente ruimte voor Small change2021-04-22T07:48:27+00:00
smallchange-interieurdokter
Lounge ruimte in woning2021-04-20T07:50:39+00:00

Vragen?

Vragen over deze realisatie of algemeen? Neem gerust contact op!

Contacteer mij