Project Description

Polyvalente ruimte in urban loft stijl

Over de realisatie

Een home office, bergruimte, muziekcorner én gezellige loungehoek in één, kan dat wel? Zeker en vast! Wij gingen deze uitdaging aan voor een van onze klanten en zorgden voor een polyvalente ruimte in urban loft stijl.

Een multifunctionele ruimte voor het hele gezin

Onze klant had in zijn woning een niet meer gebruikte praktijkruimte die hij graag wilde ombouwen tot een fijne plek met verschillende functionaliteiten voor het hele gezin.

Hij wilde er ongestoord kunnen werken en zonder problemen conference calls doen. Ook was het belangrijk om plek te voorzien voor een printer en bergruimte voor de volledige administratie. Wij kozen voor een desk aan het raam waar je optimaal gebruik kan maken van daglicht. Deze wordt aangevuld met een ronde tafel, ideaal om aan te werken én om gezellig tijd door te brengen met vrienden.

Ook het drumstel van de familie kreeg een prominente plek in de ruimte. Vandaag schittert het in de muziekhoek waar je naar hartenlust kan spelen.

Hoog op het verlanglijstje stond tevens een gezellige tv-hoek. Wij werkten hiervoor met een ingebouwde TV, grote zetel met gezellige poefjes en een ingebouwde zitbank.

Tot slot moest de kamer voldoende bergruimte bieden voor schoenen, jassen, gezelschapspelletjes en andere spullen van het gezin. Dit werd handig opgelost met grote ingebouwde wandkasten aan beide zijden van de ruimte. Hiermee werd niet alleen enorm veel bergruimte voorzien, ook bevatten ze een printerzone, koffiecorner en kleine bar.

Slimme snufjes in een huiselijke setting

Om de ruimte optimaal tot zijn recht te laten komen, werd er rekening gehouden met enkele praktische details zonder hierbij het huiselijk gevoel onderuit te halen.

We zorgden voor meer daglicht door het bestaande raam te vervangen door transparant glas. Zo kan je naar buiten kijken en komt er meer licht naar binnen. He toilet en halletje werden afgescheiden door een hippe stalen schuifdeur in glas waardoor het licht nog steeds doorgelaten werd. De bestaande glasdalen vooraan werden afgewerkt met houten lamellen. Zo werd het licht niet tegengehouden maar krijgt de ruimte een gezelligere zachtere uitstraling.

Het plafond en de vloer werden voorzien van akoestische bekleding zodat je ongestoord kan werken en conference calls kan doen. Ook voor de muziekhoek is dit geen overbodige luxe.

De algehele look van de ruimte ademt urban, loft, heel veel gezelligheid en een streepje industrie. Met een stoere groene accentwant in leder met bijpassende poefs, kussens en stoeltjes krijgt de kamer een gezellige, huiselijke sfeer waar ieder lid van het gezin zich gegarandeerd thuis voelt.

Andere realisaties

Loft in Ardooie2021-07-05T12:56:29+00:00
Interieur-Ardooie
Benoit Security Waregem en Knokke2021-04-26T10:25:32+00:00
Benoit-Security-Interieur
Leefruimte te Destelbergen2021-04-26T10:03:19+00:00
Interieur-leefruimte-Destelbergen
Polyvalente ruimte voor Small change2021-04-22T07:48:27+00:00
smallchange-interieurdokter
Lounge ruimte in woning2021-04-20T07:50:39+00:00

Vragen?

Vragen over deze realisatie of algemeen? Neem gerust contact op!

Contacteer mij