Project Description

Woning te Kortrijk

Een terras om van te genieten, het hele jaar door

Onze klant leeft graag buiten, maar regen en wind maken dit vaak onmogelijk. Daarom vroegen zij ons om hun terras hiertegen te beschutten. Daarnaast dromen ze van een fijne buitenkeuken. Onze uitdaging bestaat er dan ook in om hun nieuwe dromen in te passen in het bestaande ontwerp.

Windstil met glazen wanden

In de eerste plaats voorzien we het bestaande terras van een windscherm en afdak van glas. Het systeem is makkelijk open en dicht te schuiven, zodat je het terras in een handomdraai transformeert afhankelijk van het weer. Ook worden de ramen voorzien van zonnewering. Zo kan het gezin het hele jaar door genieten van gezellige buitenmomenten en (winter)barbecues.

De materialen worden gekozen aan de hand van het bestaande design om zo een harmonieus geheel te vormen. De huidige eettafel behoudt zijn plaats onder het overdekt terras en dankzij infraroodstralers kunnen ze ook tijdens de frissere lentedagen genieten van de tuin.

Koken onder de sterrenhemel

In de insprong van de woning voorzien we de buitenkeuken in dezelfde stijl als de woning en het terras.

De bestaande jacuzzi bevindt zich nu op een lager niveau. Door hem in te werken in een houtzone, krijgen we toch een optisch geheel. Zo wordt er meer ruimte gecreëerd om van de zijkant van de woning naar het overdekt terras te wandelen.

Realisaties

Bekijk alle realisaties

Vragen?

Vragen over deze realisatie of algemeen? Neem gerust contact op!

Contacteer ons