Project Description

Benoit Security (Ontwerpfase)

Een nieuwe look voor de gevel en buitenruimte

Benoit Security heeft al heel wat vernieuwingen doorgevoerd in hun kantoorruimte. Nu was de buitenkant aan de beurt. De klant wil graag een frisse look voor de gevel waarbij het logo goed in het oog springt. Daarnaast moet er buiten ruimte komen voor laadpalen, een fietsenstalling en fijne relax- of werkplekken. Onze missie? Een futureproof ontwerp met aandacht voor outdoor werk- en ontspanningsruimte. We werkten hiervoor twee verschillende voorstellen uit.

Ontwerp 1 : Materiaalkeuze cortenstaal en zwarte verticale structuur

In ons eerste ontwerp geven we de verdieping een zwevend effect door te spelen met verschillende materialen. We bekleden de verdieping met cortenstaal en gebruiken voor het gelijkvloers een zwarte alu structuur. Door in de verticale lijnenstructuur ledverlichting te plaatsen, wordt dit nog versterkt. Het logo komt in reliefletters met indirecte ledverlichting.

Naast de gevel zijn ook het terras en de parking aan de beurt. We voorzien extra parkeerplaatsen en een mooie ruime fietsenstalling. Daarnaast bieden twee grote schuiframen toegang tot een ruim terras. Grote bloembakken in cortenstaal bakenen de rand van het terras af. In de grote groenzone links van het gebouw voorzien we een extra terras. Hier kunnen medewerkers in alle rust werken of genieten van een kopje koffie tijdens de pauze.

Ontwerp 2 : Materiaalkeuze houtenlattenstructuur

In dit ontwerp wordt het gebouw als 1 geheel aangekleed. Verticale lijnen van hout vormen de rode draad in het ontwerp in combinatie met enkele ledlijnen. De voorkant van het gebouw krijgt een open gevoel door de grote raampartij op de verdieping te accentueren. De naam van het bedrijf komt hieronder en wordt ‘s avonds verlicht.

Het terras is toegankelijk via 2 grote schuiframen. Recht hiertegenover voorzien we een extra terras. Dit wordt in verbinding gezet met het gebouw door grote ronde betoncirkels. Bij allebei de terrassen bestaat de afwerking uit houten latten en plantenbakken in dezelfde kleur als het gebouw. Zo vormt het een harmonieus geheel.

Realisaties

Bekijk alle realisaties

Vragen?

Vragen over deze realisatie of algemeen? Neem gerust contact op!

Contacteer ons