Project Description

Sinacco in Zedelgem

Een gloednieuwe ontvangstbalie voor Sinacco

Sinacco, kort voor Sinnaeve Accounting & Consulting, biedt ondersteuning aan KMO’s voor hun boekhouding en administratieve taken. Een persoonlijke aanpak en transparantie zijn hiervoor van enorm belang voor hen. Deze waarden werden voorlopig echter niet weerspiegeld in hun ontvangstruimte. Hoog tijd dus om hun ontvangstbalie te voorzien van een interieurdokter-touch.

Een uitnodigende balie waarin transparantie voorop staat

In de inkomhal van Sinacco was er tot nu toe geen duidelijk eerste aanspreekpunt, wat lijnrecht ingaat tegen de persoonlijke aanpak die het bedrijf voor de rest aanbiedt. We maakten daarom een opening in de wand van de hal en ontwierpen hier een ontvangstbalie die goed aansluit bij de rest van het gebouw en Sinacco’s huisstijl. Via deze opening is er meteen contact met een deel van de medewerkers. Zo krijg je als bezoeker meteen een beeld bij de werksfeer en manier van werken in het bedrijf. Transparanter kan bijna niet. Tegenover de balie plaatsten we een zachte zitbank waarop bezoekers even kunnen wachten.

Een strak ontwerp met aandacht voor akoestiek

We kozen voor een strakke en cleane look met warme toetsen, wat mooi aansluit bij de uitstraling van het gebouw. Voor de zitbank werkten we met blauw, wat je ook terugziet in het logo en de branding van Sinacco. De balie zelf is gemaakt uit hout, met daarrond een ingewerkte ledflex die meebuigt met de rondingen van het meubel. Bij avondlicht versterkt dit het zwevend effect van de balie.

Een uitdaging voor dit project was de akoestiek. Ondanks de openheid is het erg belangrijk dat mensen in de wachtruimte de (telefoon)gesprekken op de werkvloer niet kunnen horen. Daarom werd er achtergrondmuziek voorzien via ingewerkte boxen in het plafond en is de zitbank vervaardigd uit akoestisch materiaal.

Realisaties

Vragen?

Vragen over deze realisatie of algemeen? Neem gerust contact op!

Contacteer ons