Project Description

Woning te Beveren – Leie

Een leefruimte waar functionaliteit en gezelligheid
hand in hand gaan

Een druk gezinsleven vraagt om een praktische leefruimte die rust uitstraalt, toch? Dat was meteen ook onze uitdaging voor dit project. Onze klant stak vorig jaar zijn keuken in een nieuw, strak jasje en wilde deze look nu graag doortrekken naar de leefruimte. Bergruimte, voldoende zitgelegenheid en een moderne maar huiselijke uitstraling werden de codewoorden voor ons ontwerp. Daarnaast vroegen ze om ook de verbinding met de tuin te betrekken in het ontwerp.

Een praktisch ontwerp met voldoende bergruimte

Rust in je hoofd start vaak bij rust in je huis. Daarom vonden we het erg belangrijk dat de leefruimte functioneel en samenhangend ingericht werd. Op vraag van de klant integreerden we een haarvuur in de zithoek. Om voldoende bergruimte te creëren, plaatsten we hieronder voldoende lades, die meteen ook dienst konden doen als Tv-meubel. De klassieke dressoir naast de ruime eettafel ruilden we in voor een luchtigere variant in dezelfde stijl als de kasten in de zithoek.

Aangezien er ook kinderen aanwezig zijn in het gezin, werd er een kleine home-office voorzien. Zo moet het huiswerk niet steeds aan de eettafel gemaakt worden en is het makkelijker om orde te bewaren. Naast dit bureautje voorzagen we, onder het raam dat uitkijkt op de tuin, een extra zitbank. Heerlijk om in het zonnetje te zitten én een makkelijke manier om wat extra kastruimte te voorzien.

Een strakke look met warme details vol huiselijkheid

We kozen voor een moderne en tijdloze look met hier en daar een knipoog naar de Scandinavische stijl. Voor de muren en een deel van de meubels gingen we voor gebroken wit. Dit versterkt het gevoel van rust in de ruimte. De warme uitstraling van het hout in combinatie met het haardvuur en de grijze en groene accenten van de zetel en kussens zorgt dan weer voor een op en top huislijk gevoel!

Realisaties

Vragen?

Vragen over deze realisatie of algemeen? Neem gerust contact op!

Contacteer ons